Kakao - flavonoidy

Kakao zlepšuje kognitívne schopnosti starších ľudí

Kakaové flavonoidy

Výskum vedený výskumníkmi z University of L’Aquila a tímom geriatrickej nemocnice Avezzano, ukázal, že príjem flavonoidov, prírodné látky kakaa, prijatých v určitých dávkach znižuje starnutie mozgu a zvyšuje kognitívne schopnosti starších osôb.

Kognitívne schopnosti starších osôb boli hodnotené neuropsychologickými testami.

Štúdia ukázala, že starší ľudia, ktorí prijímali vysoké dávky flavonoidov, v priemere vykazujú lepší výkon, než tí, ktorí užívali nižšie dávky, a zároveň spozorovali zníženie krvného tlaku, oxidačného stresu a inzulínovej rezistencie. Podľa vedcov zníženie inzulínovej rezistencie závisí od zlepšenia 40% kognitívnych funkcií.

Zostáva zistiť, či tieto dávky na kognitívnom profile súvisia so spotrebou kakaových flavonoidov alebo sú vedľajší efekt zlepšenia kardiovaskulárne funkcie.

Výskum bol publikovaný v odbornom časopise Hypertension, a stanovuje nové štandardy v oblasti boja proti Alzheimerovej chorobe.

preloader